Sorry, deze aanbieding is verlopen.

  • Accommodatie inclusief
  • Activiteit inclusief

Cultuur en geschiedenis in sfeervol Riga

  • Stedentrip
  • Letland
prijs vanaf € 89 per persoon
  • totaalprijs vanaf € 178
  • ]
  • Prijs voor: 2 volwassenen

Wij weten dat je plannen kunnen veranderen. Met onze flexibele vakantieaanbiedingen kun jij je reis indien nodig wijzigen!

Je kunt kiezen uit alle beschikbare alternatieve data. Inclusief terugbetaalbare opties. Algemene voorwaarden van toepassing!

Ontdek de hoogtepunten van Riga met deze citytrip incl. hotel met ontbijt en hop on hop off bustour

Welkom in het mooie Riga! Hier liggen geschiedenis, architectuur en cultuur op je te wachten in de kronkelende straatjes van de oude stad. Deze straten worden omringd door prachtige torens en kathedralen en gezellige uitnodigende cafés waar je kunt genieten van de Letse gastvrijheid. Het hele middeleeuwse centrum van Riga staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO vanwege de adembenemende architectuur. Er valt kortom genoeg te bewonderen in deze Baltische havenstad. Vergeet niet om af en toe omhoog te kijken als je door de stad slentert om prachtige voorbeelden van art nouveau te zien en vergaap je aan de goed bewaard gebleven middeleeuwse bouwwerken in de stad. Een andere aanrader is de 72 meter hoge Sint-Pieterskerk beklimmen om te genieten van ongekende uitzichten over de stad. Pak maar vast comfortabele schoenen in zodat je ongehinderd kunt lopen over de geplaveide straten. En als je trek krijgt tijdens je citytrip kun je kiezen uit tal van lekkernijen zoals heerlijke zoete gebakjes en Riga Black Balsam, het beroemde alcoholische drankje van de stad. Het is tijd voor een Lets avontuur!

Deze aanbieding is inclusief:
  • 2, 3, 4 of 5 nachten in een 4-sterrenhotel in Riga

  • Ontbijt

  • Red Sightseeing Hop on Hop off bustour

Welkom in Riga

Cultuur en geschiedenis gaan moeiteloos hand in hand in het mooie Riga. De oude binnenstad is een waar paradijs voor iedereen die van de Jugendstil houdt. Terwijl je door de pittoreske straatjes struint, merk je meteen op waarom UNESCO het gehele historische centrum op de werelderfgoedlijst zette. Wandel zeker omhoog tot aan de torenspits van de Sint-Pieterskerk, want op zo'n 72 meter hoogte geniet je van een prachtig uitzicht over Riga. Verder zijn er tal van musea waar je wel enkele uurtjes zoet bent en dan zijn er natuurlijk nog de gezellige pleintjes waar je de stad kan proeven. En dat voor spotgoedkope prijzen! Spoel je maaltijd weg met een Lets biertje of waag je aan een glaasje Balzam, een sterke kruidenlikeur die vaak wordt gezien als het nationale drankje van Letland. Proost!

Hotel

We werken samen met onze betrouwbare partners in de regio om je het best mogelijke verblijf te bieden.

Nadat je een datum hebt geselecteerd in de kalender, krijg je alle informatie over het hotel waarin je zult verblijven te zien.

Faciliteiten van alle hotels

Lees meer
Inbegrepen excursie: Red Sightseeing Hop on Hop off bustour in Riga

Verken prachtig Riga op je eigen tempo met een 48-uursticket voor de Hop on Hop off bus die je naar de hoogtepunten van de stad brengt. Geniet van panoramische uitzichten vanuit de dubbeldekker met open dak en leer meer over Riga door het audiocommentaar dat beschikbaar is in 10 verschillende talen. In de zomer kun je in het buitengedeelte van de bus plaatsnemen om tijdens de tocht te genieten van de frisse lucht.

Er zijn 11 hoofdstops op de route en er zijn ongeveer 16 extra haltes om uit te kiezen. De Grand Tour loopt door de twee wijken van de stad. Eerst ga je naar Pardaugava, de linkeroever van de rivier de Westelijke Dvina, met uitzicht op de oude kathedralen van de middeleeuwse stad. Daarna gaat de bus richting het stadscentrum, waar de meeste stadsattracties zijn gelegen. Je passeert de Boulevard Ring, ziet het beroemde Vrijheidsmonument, het operagebouw, de Kruittoren, de Kathedraal en nog veel meer.

Incl. koptelefoon met audiogids in de door jouw gekozen taal

calendar illustration
Bekijk prijzen en beschikbaarheid voor deze aanbieding
Exclusief
  • Boekingskosten € 10.
  • Toeristenbelasting (alleen van toepassing op Boutique Hotel Justus Riga - €1 p.p. per dag, ter plaatse te betalen)
Aanvullende informatie
Voorwaarden

Je boeking is een rechtstreeks contract tussen jou en Secret Escapes GmbH voor het leveren van je pakket. Secret Escapes treedt op als de verantwoordelijke touroperator en is daarom aansprakelijk voor de correcte uitvoering van de overeenkomst. Voorwaarden en het annuleringsbeleid zijn van toepassing op deze boeking.

Secret Escapes GmbH, ingeschreven in het handelsregister van de districtsrechtbank van Charlottenburg onder nummer HRB 138671 B, met kantooradres c/o WeWork, Friedrichstraße 76, 10117 Berlijn.

Paspoort-, visum- en gezondheidsvereisten

De paspoort-, visum- en gezondheidsvereisten (inclusief die in verband met COVID-19) op het moment van boeken kunnen worden geraadpleegd op de website van Buitenlandse Zaken van je eigen overheid via deze links: Nederland of België. Het is jouw verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat je hele reisgezelschap in het bezit is van de benodigde reis- en gezondheidsdocumenten, en voldoen aan alle andere immigratie- en inreisvereisten, voordat je op reis vertrekt.

Richtlijn (EU) 2015/2302

De combinatie van reisdiensten die u wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302. Bijgevolg kunt u aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Onderneming Secret Escapes GmbH is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis. Onderneming Secret Escapes GmbH beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om u terug te betalen en, indien het vervoer in de pakketreis is inbegrepen, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt/worden.
Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302

Reisverzekering

Wij raden je aan een passende verzekering af te sluiten voor het soort reis dat je hebt geboekt, of het nu gaat om een binnenlandse of buitenlandse reis. Afhankelijk van je beschermingsniveau (en wij raden altijd een zo uitgebreid mogelijke dekking aan), dekt je reisverzekering annuleringen, medische zorg, familiale noodgevallen, verlies van bagage, insolventie van de touroperator en andere risico's.

Bezetting

Max. 3 volwassenen per kamer

Eenpersoonstoeslag

Reis je alleen? Dan betaal je een toeslag afhankelijk van de gekozen reisperiode en reisduur. In het boekingsproces zie je de uiteindelijke prijs

Kinderkorting

O.b.v. 2 volbetalenden krijgen kinderen korting op hun verblijf. De kinderkorting is gebaseerd op de vertrekdatum en de duur van de reis. Ga door met het boekingsproces om de uiteindelijke prijs te zien

Babybed

Babybedjes zijn gratis beschikbaar in het Radisson Blu Daugava en Radisson Hotel Old Town Riga en tegen een vergoeding van €10,- in het Boutique Hotel Justus Riga.

Huisdieren

Helaas niet toegestaan

Travel documents

You will receive your travel documents at least 5 days before the start of the trip.