Sorry, deze aanbieding is verlopen.

  • Accommodatie inclusief
  • Activiteit inclusief

Het Rome van het Oosten: Vilnius & Trakai

  • Stedentrip
  • Vilnius
prijs vanaf € 99 per persoon
  • totaalprijs vanaf € 198
  • ]
  • Prijs voor: 2 volwassenen

Wij weten dat je plannen kunnen veranderen. Met onze flexibele vakantieaanbiedingen kun jij je reis indien nodig wijzigen!

Je kunt kiezen uit alle beschikbare alternatieve data. Inclusief terugbetaalbare opties. Algemene voorwaarden van toepassing!

Onthaasten op een citytrip? Dat kan in Vilnius met een verblijf in een stijlvol hotel incl. ontbijt en een excursie naar Trakai

Barokke architectuur, eeuwenoude geschiedenis én moderne flair. Je vindt het allemaal in Vilnius, een van de oudste steden van Europa, die je gemakkelijk te voet kunt verkennen. De stad is onderverdeeld in twee gedeeltes: het moderne gedeelte dat uitnodigend op je wacht en het historische stadscentrum met geplaveide straatjes, eeuwenoude gebouwen en heel veel kerken. Vilnius wordt ook wel het "Rome van het Oosten" genoemd omdat er in de oude stad meer dan 50 kerken te vinden zijn die getuigen van het bewogen verleden van de stad. De inwoners van de stad beweren dat je vanuit elk steegje in de oude stad wel een of meerdere kerken kunt zien. Maak op de tweede dag van je citytrip een reis terug in de tijd naar de middeleeuwen tijdens een excursie naar Trakai. Deze stad ligt op ongeveer 30 kilometer van Vilnius en naast het middeleeuwse stadscentrum met veel kleurrijke huizen vind je er ook ook een oude waterburcht. Als je zin hebt in een citytrip waar je even kunt ontsnappen aan de alledaagse drukte, dan is deze reis perfect voor jou!

Deze aanbieding is inclusief:
  • 2, 3, 4 of 5 overnachtingen in Vilnius

  • Ontbijt

  • Excursie kasteel Trakai en omgeving met Engelse gids

Cultureel Vilnius

Nog nooit in Vilnius geweest? Laat ons de stad aan je voorstellen! Vilnius is een prachtige barokke stad met een pittoresk en historisch centrum. Je kunt er heerlijk slenteren langs de kleurrijke gevels en kijkt je ogen uit bij de vele bezienswaardigheden. Bezoek bijvoorbeeld de Gediminastoren - de overblijfselen van de burcht die ooit op de Gediminasheuvel stond - en wandel daarna weer het centrum in op zoek naar een trendy café of restaurant. Ook de gotische straten met onder andere de imposante rode Sint-Annakerk zullen je charmeren. Geen wonder dat de historische binnenstad van Vilnius al jarenlang op UNESCO's lijst van werelderfgoed staat!

Comfort VIlnius

  • Hotel
  • Vilnius, Litouwen
Standard Double Room

Dit hotel ligt in het hart van de Oude Stad in een rustige maar gezellige straat. In de omgeving vind je tal van monumenten die een bezoekje waard zijn. In de ochtend kun je van genieten van een ontbijtbuffet in het hotel en verder beschikt Comfort Vilnius over een 24-uursreceptie, een bar, een restaurant, een fitnessruimte en gratis wifi.

  • +5
Lees meer
Standard Double Room

Standaard tweepersoonskamer

Superior Double Room

Superior tweepersoonskamer

Inbegrepen excursie kasteel Trakai en omgeving

Tijdens deze excursie bezoek je de voormalige hoofdstad van het groothertogdom Litouwen: Trakai. Je wordt in een minibus met airconditioning meegenomen van Vilnius naar Trakai (ong. 30 minuten rijden) en brengt een halve dag door in het pittoreske merengebied. Verken bij aankomst de historische stad en de goed bewaarde ruïnes van kasteel Trakai, gelegen op een eiland in het Galvémeer. Het kasteel, gebouwd in de 14e eeuw, was ooit van uiterst strategisch belang maar het raakte in de 17e eeuw in verval. Na de Tweede Wereldoorlog is het kasteel gereconstrueerd volgens het 15e-eeuwse plan en nu vormt het een belangrijk herkenningspunt van Litouwen. Je leert meer over de kleine etnische Karaite-groep die zich in Trakai heeft gevestigd, samen met Tartaren, Russen, Joden en Polen, en geniet van een panoramisch uitzicht op het Galvémeer, het diepste van de 200 meren in de regio.

Duur: ongeveer 4 uur Inclusief: vervoer, toegang en rondleiding door het kasteel met Engelse gids

calendar illustration
Bekijk prijzen en beschikbaarheid voor deze aanbieding
Exclusief
  • Boekingskosten € 10.
  • Toeristenbelasting € 1,- per persoon per nacht (ter plaatse te betalen)
  • Fooi voor de gids tijdens de excursie
  • Vervoer
Aanvullende informatie
Voorwaarden

Je boeking is een rechtstreeks contract tussen jou en Secret Escapes GmbH voor het leveren van je pakket. Secret Escapes treedt op als de verantwoordelijke touroperator en is daarom aansprakelijk voor de correcte uitvoering van de overeenkomst. Voorwaarden en het annuleringsbeleid zijn van toepassing op deze boeking.

Secret Escapes GmbH, ingeschreven in het handelsregister van de districtsrechtbank van Charlottenburg onder nummer HRB 138671 B, met kantooradres c/o WeWork, Friedrichstraße 76, 10117 Berlijn.

Paspoort-, visum- en gezondheidsvereisten

De paspoort-, visum- en gezondheidsvereisten (inclusief die in verband met COVID-19) op het moment van boeken kunnen worden geraadpleegd op de website van Buitenlandse Zaken van je eigen overheid via deze links: Nederland of België. Het is jouw verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat je hele reisgezelschap in het bezit is van de benodigde reis- en gezondheidsdocumenten, en voldoen aan alle andere immigratie- en inreisvereisten, voordat je op reis vertrekt.

Richtlijn (EU) 2015/2302

De combinatie van reisdiensten die u wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302. Bijgevolg kunt u aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Onderneming Secret Escapes GmbH is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis. Onderneming Secret Escapes GmbH beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om u terug te betalen en, indien het vervoer in de pakketreis is inbegrepen, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt/worden.
Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302

Reisverzekering

Wij raden je aan een passende verzekering af te sluiten voor het soort reis dat je hebt geboekt, of het nu gaat om een binnenlandse of buitenlandse reis. Afhankelijk van je beschermingsniveau (en wij raden altijd een zo uitgebreid mogelijke dekking aan), dekt je reisverzekering annuleringen, medische zorg, familiale noodgevallen, verlies van bagage, insolventie van de touroperator en andere risico's.

Bezetting

Max. 3 personen per kamer

Eenpersoonstoeslag

Reis je alleen? Dan betaal je een toeslag afhankelijk van de gekozen reisperiode en reisduur. In het boekingsproces zie je de uiteindelijke prijs

Kinderkorting

O.b.v. 2 volbetalenden krijgen kinderen t.e.m. 12 jaar korting op hun verblijf. De kinderkorting is gebaseerd op de vertrekdatum en de duur van de reis. Ga door met het boekingsproces om de uiteindelijke prijs te zien

Huisdieren

Helaas niet toegestaan

Reisdocumenten

Je ontvangt de reisbescheiden uiterlijk 7 dagen voor vertrek