Het spijt ons, deze aanbieding is afgelopen

 • Inclusief verblijf
 • Inclusief transfer
 • Inclusief activiteit

Citytrip Krakau met bezoek aan Auschwitz

 • Citytrip
 • 2, 3, 4 of 5 nachten
 • Polen
34 beoordelingen
Nu vanaf € 119
 • per persoon vanaf
 • o.b.v. 2 personen

Verken wondermooi Krakau, waar heden en verleden samenkomen! Incl. excursie naar Auschwitz-Birkenau, ontbijt en transfer

Is het tijd voor eens iets anders? Breng dan een bezoek aan de parel van Polen: Krakau! Deze prachtige stad heeft alles in huis voor een geslaagde citytrip: een historische setting, indrukwekkende architectuur, charmante winkels en hippe buurten. Krakau heeft enerzijds een rijke geschiedenis en dat is duidelijk te zien wanneer je door het historisch centrum wandelt, dat bovendien erkend is als UNESCO-Werelderfgoed. Bovendien is deze trip inclusief een bezoek aan Auschwitz-Birkenau dus je portie geschiedenis is alvast gegarandeerd. Anderzijds is Krakau trendy en vernieuwend! Dat merk je bijvoorbeeld in de Joodse wijk Kazimierz met zijn hippe restaurants, artistieke galerijen en gezellige sfeer. Op naar een van de mooiste steden in Polen!

Deze aanbieding is inclusief:
 • 2, 3, 4 of 5 nachten in Krakau
 • Ontbijt
 • Excursie naar Auschwitz-Birkenau met Engelstalige gids en transfer (dag 2)
 • Transfer luchthaven-hotel en terug
Een stad vol verhalen

Krakau, de tweede grootste stad van Polen, is een stad waar gezelligheid en cultureel erfgoed elkaar vinden. Hier vang je een glimp op van de grootse geschiedenis van het land. De stad dateert uit de dertiende eeuw en kwam als enige Poolse stad ongeschonden uit de Tweede Wereldoorlog. Het mag dan ook niet verbazen dat de stad op de UNESCO-Werelderfgoedlijst prijkt. Je wandelt er bijvoorbeeld over het dertiende-eeuwse marktplein Rynek Glowny, een van de grootste pleinen in Europa. Daar geniet je van het uitzicht op de indrukwekkende Lakenhal en de Mariakerk. Aan de rivier de Vistula bezoek je een kasteel waar volgens de legenden ooit de Waweldraak geleefd zou hebben, in de fabriek van Oskar Schindler vind je dan weer een uitmuntend museum en ook de trieste getuige van het donkerste hoofdstuk uit de geschiedenis komt aan bod tijdens een uitstap naar Auschwitz. Tegelijkertijd is Krakau een bruisende en moderne metropool. Een absolute topper is de joodse wijk Kazimierz. Hier vind je namelijk gezellige bars en restaurants, maar ook boetiekjes, kunstgalerieën en conceptstores. Vertrek op citytrip en voeg zo je eigen hoofdstuk toe aan het oneindige verhalenboek dat Krakau is!

Hotel

We werken samen met onze vertrouwde partners in de regio om je het best mogelijke verblijf te bieden.

Nadat je een datum hebt geselecteerd in de kalender, krijg je alle informatie over het hotel waarin je zult verblijven te zien.

Faciliteiten van alle hotels

Excursie Auschwitz-Birkenau

Tijdens deze excursie op dag 2 bezoek je een van de bekendste concentratiekampen ter wereld: het Auschwitz-Birkenau Staatsmuseum. In dit kamp stierven ca. 1,5 miljoen mensen onder het naziregime en dat maakt het een indrukwekkende plek waar je stil van wordt.

Tijdens de excursie krijg je eerst een documentaire te zien over de geschiedenis van concentratiekampen in Polen. Vervolgens ga je naar Auschwitz I, dat diende als administratief centrum voor het hele kamp. Hier krijg je gedurende 2 uur een rondleiding door een Engelstalige museumgids. Daarna word je naar Auschwitz II - Birkenau gebracht, dat ca. 2 km verder ligt. Dit deel diende enkel als concentratiekamp en omvat dus gaskamers en crematoria. Hier spendeer je ca. 1,5 uur waarbij je opnieuw wordt rondgeleid door een Engelstalige gids. Ten slotte word je teruggebracht naar het hotel waar je rond 16:00 zal arriveren. De excursie duurt in totaal ca. 7-8 uur en vindt plaats in een groep van maximaal 30 personen.

Houd er rekening mee dat deze excursie niet aanbevolen wordt aan kinderen jonger dan 14 jaar. Je ontvangt de specifieke info rond ophaaltijden en ontmoetingsplaats wanneer je incheckt in het hotel.

calendar illustration
Bekijk de prijzen en de beschikbaarheid van deze aanbieding
Exclusief
 • Boekingskosten € 10
 • Vluchten
Praktische informatie
Voorwaarden

Uw boeking is een rechtstreeks contract tussen u en Secret Escapes Limited voor het leveren van uw pakket. Secret Escapes treedt op als de verantwoordelijke touroperator en is daarom aansprakelijk voor de correcte uitvoering van de overeenkomst. De Secret Escapes algemene voorwaarden en annuleringsvoorwaarden zijn van toepassing op deze boeking.

Secret Escapes Limited is een bedrijf dat geregistreerd is in Engeland en Wales onder nummer 07026107, gevestigd te 120 Holborn, Londen, EC1N 2TD. © Secret Escapes 2020

Covid-19

Wegens de COVID-19 pandemie zijn er mogelijk extra veiligheidsmaatregelen van kracht op je bestemming. Deze maatregelen kunnen op zeer korte termijn veranderen. Kijk daarom vlak voor vertrek na wat de maatregelen zijn aan de hand van het buitenlandse overheidsadvies van België.

Bezetting

Maximaal 4 personen per accommodatie

Eenpersoonstoeslag

Reis je alleen? Dan betaal je een toeslag afhankelijk van de gekozen reisperiode en reisduur. In het boekingsproces zie je de uiteindelijke prijs

Kinderkorting

O.b.v. 2 volbetalenden per kamer krijgt een kind korting op het verblijf in het hotel. Deze is afhankelijk van de gekozen reisperiode en reisduur en krijg je te zien in het boekingsproces.

Babybed

Gratis beschikbaar in het hotel. Neem voorafgaand aan de boeking telefonisch contact op met onze vakantieadviseurs

Reisdocumenten

Je ontvangt de reisdocumenten ten laatste vijf dagen voor vertrek.

Valuta

In Polen betaal je met de Poolse zloty (PLN)

Tickets Auschwitz excursie

Houd er rekening mee dat dit ticket gepersonaliseerd is en niet kan worden gewijzigd. Voor het annuleren van de excursie worden extra kosten in rekening gebracht